Norjalainen peikkovaahto syntyy niin vähistä raaka-aineista, että se tuntuu lähes taikuudelta! Käytä valmistuksessa suurta kulhoa, sillä vaahdon volyymi kasvaa käsittämättömän suureksi. Helpointa on käyttää yleiskonetta, jossa on tehokas vispilä.
Jos vaahtoa jää yli, voi sen pakastaa ja tarjota sorbetin tapaan.
Peikkovaahtoa voi valmistaa myös vegaanisena, kikhernetölkin liemestä eli aquafabasta. Lientä voi keittää hieman kasaan ja jäähdyttää ennen käyttöä, niin lopputulos on kiinteämpi.
Selailin norjalaisia ohjeita, joiden mukaan vaahtoa voi valmistaa myös soseutetuista mansikoista. Marjojen happo ilmeisesti koaguloi valkuaiset niin, että vaahdosta tulee todella jämäkkää.
Peikkovaahto eli Troll Krem, 8 annosta
2 valkuaista
2 dl sokeria
200 g puolukoita soseutettuna
1 tl vaniljasokeria
Pane kaikki raaka-aineet suureen kulhoon. Vispaa ne kovaksi, vaalenpunaiseksi vaahdoksi. Aikaa tähän kuluu vispilän tehosta riippuen 8-10 minuuttia.
Tarjoa peikkovaahto pian valmistumisen jälkeen. Annoskulhon pohjalle voi lorauttaa vaniljakastiketta.