Täytetyt vihannekset ovat tuttuja monen maan keittiöstä, niihin voi piilottaa edellisen päivän tähteet: riisit, ohrat, kastikkeet, kypsät vihannekset. Näissä paprikoissa on täytteenä ohraa ja sieniä, päällä halloumi-juustoa. Vegaaniseen versioon juuston voi korvata pehmeällä tofulla. Sama täyte sopii kaalikääryleisiinkin, jotka ovat meidän keittiöömme reissanneet Kreikasta asti – matkan varrella viininlehvät muuttuivat keräkaalin lehdiksi.
Samalla uunin lämmöllä paistuu jälkiruoaksi vaikka pannukakku, jonka lisäkkeeksi voi tarjota hilloa tai pakastimesta mahdollisesti löytyviä marjoja. Näillä eväillä jaksaa pohjoisen Suomen hiihtolomalainen reippailla pitkään!
Täytetyt paprikat
4 paprikaa
1 pkt halloumi-juustoa tai pehmeää tofua
3 rkl kasviöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli silputtuna
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 tl suolaa
2 tl savupaprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
1/2 tl mustapippuria
6 dl vettä tai kasvislientä
öljyä uunivuoan voiteluun
Lorauta öljyä kattilaan ja kuumenna se. Lisää sipuli ja valkosipuli sekä rikotut ohrasuurimot – jos käytät kokonaisia suurimoita, varaa niiden kypsymiseen enemmän aikaan, noin 35-40 minuuttia. Kuullottele sipuleita ja ohraa hetki, lisää sen jälkeen vesi tai kasvisliemi, kevyesti murskatut sienet ja mausteet. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan. Lisää lopuksi suola.
Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Halkaise paprikat, pane ne öljyttyyn uunivuokaan. Lusikoi kypsä ohratäyte paprikoiden sisälle, painele täyte tiiviisti niiden sisälle. Leikkaa juusto tai tofu viipaleiksi ja asettele viipaleet paprikoiden päälle. Kypsennä paprikoita uunin keskitasolla noin 20 minuutin ajan.