Tänään on vuoden lyhin päivä, Oulussa aurinko roikkuu taivaanrannan yläpuolella vain kolme ja puoli tuntia. Huomenna päivä alkaa pidentyä, mennään kevättä ja kesää kohti! Mikäpä juhlistaisi pimeyden selättämistä paremmin kuin lämmin ja värikäs keitto!
Perunan ja juuresten lisäksi soppaan sukeltaa kasvischorizo-makkaraa, papuja, paprikaa ja tomaattipyreetä valkosipulin ja timjamin ryydittäminä. Keittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä, se on jopa entistä parempaa lämmitettynä.
Blogisti vetäytyy näiden eväiden kanssa joulun viettoon, katsotaan mitä keksitään uuden vuoden juhlintaan!
Talvipäivän seisauksen kasviskeitto
4 rkl oliiviöljyä
8 perunaa
1-2 porkkanaa
1 paprika
1/2 purjo
2 varsisellerinvartaa
4 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
3 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua jeeraa
2 tl jauhettua mustapippuria
2 tl timjamia
1 dl tomaattipyreetä
1 litra vettä
3 tl suolaa
1 pkt kasvischorizo-makkaraa tai marinoitua tofua
1 prk kidneypapuja
Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat, viipaloi purjo ja varsiselleri, kuutioi paprika, silppua valkosipuli hienoksi. Kuullottele kasviksia ja juureksia pari minuuttia öljyssä kattilassa, lisää mausteet mukaan ja anna niiden makujen aueta kunnolla öljyssä. Lisää tomaattipyree, suola ja vesi, jätä kannen alle kypsymään, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää lopuksi pavut ja makkarat viipaloituina, kuumenna kiehuvaksi muutaman minuutin ajaksi. Jos