Silakat ovat edullinen ja monikäyttöinen kalaruokien raaka-aine. Uunissa isompikin erä valmistuu nopeasti ja ilman paistokäryä. Nämä silakat maistuvat kylminä tai lämpiminä, suomalaiseen tapaan perunoiden kanssa tai espanjalaiseen tapaan tapaksina leivän kanssa.
Uunisilakat espanjalaiseen tapaan
1/2 kg silakkafileitä
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1-2 tl tabascoa tai 1 tl mustapippuria
1 prk kirsikkatomaatteja (Mutti) tai tomaattimurskaa
2 tl kuivattua timjamia
Voitele uunivuoka öljyllä, lado silakat kauniisti vuokaan, sirottele suola niiden päälle. Valuta päälle oliiviöljyä. Sekoita mausteet ja valkosipuli tomaattisäilykkeen joukkoon ja kaada seos silakoiden päälle. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa puolisen tuntia.