Mustikoita on tänä vuonna valtavasti, sateisten säiden ansiosta ne ovat suuria ja mehukkaita. Lisäsin niitä pannukakkutaikinaan ja lisäkkeenä tarjottavaan marjasalaattiin. Pannukakkutaikinassa on tuhdisti kauraa, tämä herkku on kokonaisuudessaan terveellinen välipala!

Mustikassa on vain vähän energiaa, mutta paljon etenkin A-vitamiinin esiastetta, kuitua sekä flavonoideja. Kaurassa on paljon proteiinia, rautaa ja B-ryhmän vitamiineja sekä beetaglukaania, joka auttaa alentamaan veren kolesterolia.

Mustikkapannukakut, 6 hengelle

8 dl vettä

2 dl rasvatonta maitojauhetta

4 munaa

4 dl kaurahiutaleita

3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 vaniljatangon siemenet tai 1 rkl vaniljasokeria

2 dl mustikoita

Paistamiseen 1/2 dl rypsiöljyä

Sekoita mustikoita lukuun ottamatta kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittajalla, se hienontaa myös kaurahiutaleet. Lisää lopuksi mustikat kauhalla sekoittaen, älä riko marjoja.

Voitele lettupannu kevyesti öljyllä ennen jokaista pannukakku, kaada kauhallinen taikinaa pannun keskelle ja anna taikinan levitä. Mustikoiden ansiosta pannukakuista ei tule aivan tasaisen pyöreitä. Kypsennä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Taikinan voi paistaa myös isoksi pannukakuksi leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, puolisen tuntia uunin keskitasola 225 asteessa.

Marjasalaatti

5 dl mustikoita

3 dl vadelmia

3 dl mansikoita lohkottuina

1/2 dl sokeria

Sekoita marjat ja sokeri keskenään, anna mehustua pannukakkujen kypsymisen ajan.

Marjasalaatin lisäksi pannukakkujen kanssa voi tarjota vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai jäätelöä.