Syksyn viimeiset mustaherukat ja yllätyksenä kasvimaalta vielä löytyneet vadelmat päätyivät helppoon jälkiruokapaistokseen yhdessä kotimaisten omenoiden kanssa. Pinnalle voi ripotella valmiita kauramuroja tai granolaa, tai valmistaa muruseoksen itse. Vaniljakastike tai pehmennyt vaniljajäätelö sopivat paistoksen tykötarpeiksi.

Omena-marjapaistos

4-5 kotimaista omenaa

3 dl mustaherukoita ja vadelmia

3 rkl sokeria

Pinnalle:

3 dl valmiita kauramuroja, granolaa tai itse valmistetuttuja muroja:

2,5 dl suuria kaurahiutaleita

4 rkl hunajaa tai fariinisokeria

1/2 dl rypsiöljyä

2 tl vaniljasokeria, ripaus suolaa

Voitele kannellinen uunivuoka tai pieni pata öljyllä. Lohko omena, poista niistä kodat. Lado vuokaat omenalohkot ja marjat, ripottele sokeri päälle. Kypsennä kannen alla 200 asteessa noin 30 minuutin ajan. Lopuksi ripottele kauramurot pinnalle ja anna kypsyä vielä 10 minuutin ajan.

Kauramurot:

Lämmitä pannulla öljy ja hunaja tai fariinisokeri, lisää kaurahiutaleet, vaniljasokeri ja suola. Kääntele niitä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes hunaja-öljyseos on tasaisesti sekoittunut kaurahiutaleisiin ja seos on saanut hieman väriä.