Ruokaisa salaatti on nopea ratkaisu ruokapulmiin. Se sopii niin lounaalle, pöivälliseksi kuin iltapalaksi. Tästä annoksesta riittää neljälle nälkäiselle, tarjoa hyvää tuoretta leipää sen kanssa.
Mumman tofusalaatti
1 kerä lehtisalaattia
1 pkt kylmäsavutofua kuutioituna
1 prk valkoisia isoja papuja valutettuna
1 punasipuli
1 punainen paprika
1 pss herne-maissi-porkkanaa
tuoretta basilikaa
Huuhtele salaatti, valuta lävikössä ja revi lehdet hieman pienemmiksi. Asettele salaatti laakean ison vadin pohjalle. Ripottele päälle pavut, sulatetut pakastevihannekset sekä viipaloidut paprikat ja sipulit. Lopuksi pane tofukuutiot salaatin päälle ja tuoretta basilikaa mausteeksi pinnalle.
Kastike syntyy käden käänteessä turkkilaisesta jugurtista, jota saa myös kaurapohjaisena, sekoita ainekset kulhossa sekaisin:
2 dl Havregurt turkkilaista jugurttia
2 rkl chilikastiketta
1/2 dl silputtua korianteria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna