Pienestä sienisaaliista saa jo munakkaan aikaiseksi. Talvella siihen on kätevää käyttää kuivattuja suppilovahveroita. Ne pehmenevät hetkessä pienessä vesitilkkasessa, jonka voi käyttää munakkaaseen nesteeksi.
Yhden sienestäjän munakas
kourallinen pilkottuja tuoreita kantarelleja, haperoita tai tatteja
1 rkl voita
3 munaa
3 rkl vettä tai kermaa
1 punasipuli varsineen
suolaa, mustapippuria, tuoretta persiljaa
Heitä pilkotut sienet pannulle ja anna nesteen kiehahtaa sienistä kuivaksi. Lisää sitten voi ja silputtu sipuli. Anna sienten ja sipulien kypsyä pannulla keskilämmöllä, sekoita sillä aikaa munakasmassa munista, suolasta, pippurista ja nesteestä. Kaada massa pannulle, liikuttele lastalla massaa niin että se kypsyy kauttaaltaan. Kiepauta valmis munakas lautaselle, ripottele päälle persiljasilppua ja nauti luonnon parhaista aromeista. Isolle joukolle voit valmistaa munakkaan uunissa kolminkertaistamalla annoksen, kaada pannulla esipaistetut sienet ja sipulit voideltuun uunivuokaan ja munakasmassa sen päälle, kypsennä 200 asteessa noin 20 minuutin ajan.