Tällä helpolla piirakkaohjeella onnistuu piiras niin raparperista kuin marjoista. Täyte syntyy helposti soijajugurtista, joka hyytyy paistettaessa ilman kananmunia – piirakka on vegaaninen herkku, mutta maistuu varmasti jokaiselle.
Pohja
100 g kasvimargariinia
3 dl grahamjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
Nypi margariini, sokeri ja jauhot murumaiseksi, sekoita joukkoon vesi niin, että taikinasta muodostuu pallo. Voitele irtopohjainen vuoka, pingota leivinpaperi pohjan ja reunan väliin, niin saat piirakan helposti vuoasta tarjoiluvadille. Painele taikina vuoan pohjalle ja noin 3 cm reunoille.
Täyte
3 raparperin vartta tai 3 dl marjoja
5 dl soijajugurttia
2 tl vaniljasokeria tai 1/2 vaniljatanhon siemenet
1/2-1 dl sokeria maun mukaan
ripaus kanelia raparperin kanssa
Sekoita soijajugurtti ja sokerit. Viipaloi raparperi ja ripottele ne (tai marjat) pohjan päälle, ripsauta kanelia mausteeksi. Lusikoi jugurtti raparperin (tai marjojen) päälle.
Kypsennä piirakkaa 200 asteen lämmössä, uunin alimmalla tasanteella ritilän päällä 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.