punapihvipurilainen

Nämä pihvit voi valmistaa täysin vegaanisina käyttämällä taikinan sidosaineena kananmunien sijaan gluteenijauhoja. Pihvit sopivat syötäviksi perunoiden ja joululaatikoiden kanssa tai vaikkapa hampurilaisten täytteeksi. Ne valmistuvat kätevästi uunissa ilman paistokäryä.

Punajuuripapupihvit

1 keitetty rosamunda-peruna

5 keitettyä punajuurta

400 g kypsiä valkopapuja (purkista tai keitettyinä)

1 sipuli hienoksi hakattuna

3 valkosipulinkynttä raastettuna

1 varsisellerin varsi hienoksi hakattuna

2 munaa tai 1 dl gluteenijauhoa

1/2 dl öljyä

1,5 dl kikhernejauhetta

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

2 tl savupaprikajauhetta

2 tl jeeraa

1 tl mustapippuria

Raasta peruna ja punajuuret raastimen hienolla terällä, soseuta valkopavut sauvasekoittajalla yhdessä munien kanssa. Sekoita kaikki aineet lopuksi yhteen taikinaksi, jätä lepäämään pariksi tunniksi ennen paistamista. Muotoile leivinpaperin päälle uunipellille haluamasi kokoisia pihvejä. Tasaisen muotoiset pihvit saat käyttämällä apuna rengasmuottia: muotti leivinpaperille, pari ruokalusikallista taikinaa sen sisäpuolelle ja kevyt tasoitus. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuutin ajan, pihvien paksuudesta riippuen. Voit voidella pihvit öljyllä kypsentämisen loppupuolella.