Perinteisten tummien tryffelisuklaiden rinnalle oli ihan pakko kehitellä myös valkoinen versio. Maustoin tryffelimassan vaniljalla ja konjakilla, pinnan puuteroin tomusokerilla ja kevyesti paahdetulla mantelirouheella. Jos tarjoat namusia lapsille, voit korvata konjakin puolikkaan klementiinin hienoksi raastetulla kuorella – pese hedelmä ensin huolella lämpimällä vedellä.
Valkoinen suklaa ei ole materiaalina aivan samalla viivalla tumman suklaan kanssa, koska siinä on suklaan raaka-aineista vain kaakaovoita, se sulaa varsin alhaisessa lämpötilassa eikä ole koskaan yhtä kovaa kuin tumma suklaa. Valkosuklaassa on yleensä myös maitojauhetta, joten laktoosi-intolerantikoille se ei sovi.
Lumikuningattaren tryffelit, noin 30 kpl
150 g valkosuklaata
1 dl kermaa
20 g voita
1 vaniljatanko
2 rkl konjakkia tai brandyä
Kuorrutukseen:
200 g valkosuklaata
50 g tomusokeria
100 g mantelirouhetta
Paloittele suklaa kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisällä olevat siemenet kerman joukkoon. Kuumenna kerma pienessä kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi, lisää konjakki ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Paahda mantelirouhetta kuivalla pannulla kevyesti niin, että tunnet mantelin paahtuvan tuoksun, älä ruskista niitä liian tummiksi. Sekoita tomusokeri mantelirouheen kanssa kulhossa. Sulata kuorrutuksen suklaa vesihauteessa, mikrossa se helposti ylikuumenee.
Muotoile jääkaapissa jähmettyneestä suklaamassasta palloja, puuteroi kätesi tomusokerilla niin homma sujuu helpommin. kasta pallot kahden haarukan avulla sulaan suklaaseen yksi kerrallaan, sen jälkeen pyörittele ne mantelirouheessa. Pane valmiit makeiset makeisvuokiin tai pieniin leivosvuokiin.