Kevät antaa odottaa itseään vielä toukokuun puolivälin jälkeen, sen vastapainoksi Suomi 100-kevätkakkuni pursuaa värejä ja elämäniloa! 100-vuotiaan äidinmaan juhlavuoden kevään kunniaksi pannaan kakkuun kaikki koristeet: värilliset kermavaahdot, pussillinen karkkeja ja rutkasti aurinkoisia marenkeja. Ehkä viikonloppuna paistaa jo aurinkokin?

Suomi 100-kevätkakku ”Sulle kaikkeni annan”

6 munan sokerikakku:

6 munaa + 3 dl sokeria+1,5 dl vehnäjauhoja+1,5 dl perunajauhoja

Pane uuni lämpenemään 180 asteeseen, aseta ritilä alimmalle tasolle. Voitele 22 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä vuoka sekä kuivakakkuvuoka. Sekoita jauhot keskenään ja ota siivilä esiin.

Vaahdota munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi pitäen kulhoa tiskialtaaseen lasketussa kuumassa vedessä, vaahdosta tulee runsaampi ja kestävämpi. Siivilöi jauhot munavaahtoon, varovasti lastalla sekoittaen. Kaada taikina kahteen vuokaan, kuivakakkuvuoka täytetään korkeudelta vain noin puoleen väliin. Kypsennä pohjia uunissa noin 40 minuutin ajan. Anna kakkupohjien levätä vuoissa kymmenisen minuuttia, kumoa ne sitten puhtaalle alustalle ja anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä, mieluiten seuraavaan päivään.

Täyte:

kostuttamiseen 1 dl omenamehua

300 g kotimaisia pakastemansikoita

1 dl sokeria

Soseuta puolijäiset marjat sokerin kanssa soseeksi sauvasekoittajalla, näin soseesta tulee raikkaiden tuoreiden mansikoiden makuista.

4 dl kuohukermaa + 1 rkl sokeria+2 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi, mausta sokereilla.

Leikkaa molemmat kakkupohja kolmeksi kakkulevyksi. Aseta ensimmäinen pyöreä kakkupohjalevy kakkuvadille, kostuta hieman omenamehulla, levitä kakkupohjalle mansikkososetta ja sen päälle kermavahtoa. Toista sama kahden seuraavan pohjalevyn kanssa. Kuivakakkuvuoassa paistettu kakku kootaan edellisen kakun päälle, sen väleihin leviteään vain mansikkasurvosta, jotta siitä ei tule liian raskas. Levitä loput kermavaahdot kakun pintaan.

Kuorrutus:

2,5 dl Flora vispiä

1 rkl sokeria

hieman vaaleanpunaista, violettia ja oranssia elintarvikeväriä, tai ihan mitä värejä haluat käyttää!

200-300 g erilaisia, iloisen värisiä irtokarkkeja ja pussillinen marenkeja

Vaahdota Flora-vispi kovaksi vaahdoksi. Tipauta pisarat elintarviväriä kulhon eri kohtiin. Sekoita väritippoja vain vähän, tarkoitus on pitää värit erillään toisistaan ja saada lopputuloksesta marmorimainen eikä umpivärjätty. Pane pursotinpussiin tähtityllä, lusikoi kermavaahto pussiin niin, että eri värit asettuvat vierekkäin.

Koristele kakun pinta pursotuksin, jätä tilaa isolle pussilliselle irtokarkkeja ja marenkeja, joilla kakku saa lopullisen ilmeensä.

Koristele karkeilla, minä askartelin koristeeksi vielä grillitikuista ja värillisesti kartongista liput. Kerrankos sitä täytetään 100 vuotta! Onnea äidinmaamme Suomi!