Perinteisessä lettutaikinassa kananmuna on koossapitävä voima. Vegaaninen lettutaikina on rakenteeltaan tukevampaa, jolloin letuista tulee väkisinkin hieman paksumpia. Lisäsin taikinaan hiivaa, jolloin letuista tulee hauskan pitsimäisiä. Sen voi hyvin jättää pois.

Soijamaitoletut

1 pussillinen kuivahiivaa tai nokare tuoretta + 1 dl lämmintä vettä + 1 dl vehnäjauhoja

7 dl makeuttamatonta soijamaitoa

2 dl vehnäjauhoja + 1/2 dl gluteenijauhoja

1 dl tattarijauhoja

1/4 dl öljyä

1/2 tl suolaa

Jos haluat kuplivan taikinan, sekoita keskenään hiiva, vesi ja jauhot, jätä tekeytymään puoleksi tunniksi.

Sekoita muut ainekset voimakkaasti vispaten tai sauvasekoittajalla. Anna turvota varttitunnin ennen paistamista.

Paista pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Pinnoittamattomalla pannula käytä vegaanista margariinia, esim. sininen Keiju.

Letut voi nauttia jälkiruokana hillon, marjasoseen, jäätelön, vaahterasiirapin tai tuoreiden marjojen kanssa. Makeuttamattomina ne voi täyttää vaikka ylijääneellä risotolla tai ohratolla.