Väriloistoa lautasella

Väriloistoa lautasella

Sitä mukaa kun päivät pimenevät ja lyhenevät, on syytä lisätä värejä lautaselle. Jos lautasella on monen värisiä aineksia, on ateria todennäköisimmin myös ravintoarvoltaan monipuolinen. Avokadosta ja pähkinöistä saat hyviä rasvoja, juustosta proteiinia, värikkäistä kasviksista vitamiineja. Kaunis salaatti ruokkii myös sielua!

Avokado-juustosalaatti

Pussillinen vuonankaalia tai muuta salaattia

lohko punakaalia

2 avokadoa

Rasiallinen kirsikkatomaatteja

100 g viinirypäleitä

50 g saksanpähkinöitä

200 g fetajuustoa

Kastike:

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

ripaus suolaa

1 tl hyvää sinappia

Asettele salaatinlehdet ja suikaloitu punakaali tarjoiluvadille. Ripottele päälle puolitetut tomaatit, viinirypäleen, paloitellut avokadot ja pähkinät. Ravista kastikkeen ainekset sekaisin pienessä purkissa, kaada salaatin päälle juuri ennen ruokailua.

avokadoanjovispasta

Avokado-anjovispasta

Taitaa olla jo pari vuotta siitä, kun Safkaa-kirjan The avokadopasta villitsi kotikokit. Tämä pasta on syntynyt sen jatkojalostuksen tuloksena, kunnianosoituksena rakastamalleni anjovikselle. Anjovis on erinomainen raaka-aine, jota turhan vähän meillä käytetään. Harvan pizzerian listalla on anjovispizzaa, vaikka se on pizzojen aatelia! Merellisessä pastakastikkeessa muutama anjovis-filee tuo mukaan uudenlaista merellistä aromia. Avokadoa saa mieluusti olla reilusti, myös ihan sellaisenaan pastan päällä. Italialaisten mielestä merellisten pastojen päälle nimittäin ei sovi lisätä juustoa.

4 syöntikypsää avokadoa

1 prk anjovisfileitä

2 valkosipulinkynttä

4 rkl oliiviöljyä

kourallinen kirsikkatomaatteja

1 sitruunan mehu + puolikkaan raastettu kuori

ripaus sokeria

mustapippuria myllystä

400 g hyvää pastaa

tuoretta basilikaa

Kuori avokadot ja leikkaa ne lohkoiksi, pane kulhoon ja purista sitruunanmehu niiden päälle. Pane pastavesi valmiiksi kuumenemaan liedelle.

Lorauta pieneen kattilaan öljyä, lisää hienonnettu valkosipuli, sitruunankuori sekä anjovisfileet liemineen. Kypsennä niitä välillä sekoittaen, kunnes anjovikset näyttävät sulavan öljyyn. Pane pasta tässä välissä kiehuvaan veteen. Lisää neljään osaan leikatut tomaatit, kypsennä ne pehmeiksi. Lisää lopuksi puolet avokadoista sekä sitruunamehu.

Valuta pasta siivilässä, kumoa takaisin kattilaan ja kaada kastike sen päälle. Kuumenna liedellä sekoittaen välillä, tarjoa heti. Asettele loput avokadoista pastan päälle.