Venäläinen sillisalaatti vaikuttaa niin tutulta, että sillä voi hyvin korvata perinteisen rosollin. Venäläisessä keittiössä juhlaruoka on myös kaunis katsella, kananmunista voi hienontaa erikseen valkuaiset ja keltuaiset ja muodostaa niistä salaatin pintaan raidoituksen yhdessä sillipalojen kanssa.
Venäläinen sillisalaatti
2 syöntivalmista sillifileetä
2 dl etikkapunajuuria kuutioina
2 venäläistä suolakurkkua kuutioina
1 silputtu sipuli
1 omena kuutioina
3 keitettyä perunaa kuutioina
2 keitettyä porkkanaa kuutioina
1 dl säilykeherneitä
2 dl majoneesia
5 keitettyä kananmunaa
1/2 sitruuna viipaleina
Sekoita perunat, juureskuutiot, suolakurkut, sipulit ja herneet keskenään. Lisää majoneesi ja sekoita varovasti nostellen, ettei salaatista tule muhjua. Lusikoi salaatti kauniille vadille, asettele viipaloidut sillifileet, kananmunat ja sitruunaviipaleet salaatin pinnalle niin kauniisti kuin osaat.