Pähkinäinen pastakastike valmistuu samalla, kun pastavesi kuumenee ja pasta kypsyy. Pähkinöissä on paljon hyviä rasvahappoja ja proteiinia, niitä kannattaa käyttää monipuolisesti kasvispyöryköissä, salaateissa, leipätaikinoissa ja lämpimien ruokien höysteenä.

Pähkinäinen pastakastike

2 rkl (hasselpähkinä)öljyä

1 sipuli silputtuna

2 porkkanaa pieneksi paloiteltuna tai karkeana raasteena

iso kourallinen saksanpähkinöitä veitsellä rouhittuna

1 kasvisliemikuutio

2 dl kaurakermaa

2 dl vettä + 1,5 rkl maissitärkkelystä

2 rkl maapähkinävoita

Mustapippuria

Kaada öljy kattilaan, lisää sipuli- ja porkkanapalat. Kuullottele hetken kohtalaisella lämmöllä, lisää liemikuutio ja  kaurakerma, jätä kannen alle hautumaan miedolla lämmöllä kymmeneksi minuutiksi.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen, kaada seos kattilaan pohjaa myöteen sekoittaen. Lisää mukaan pähkinät ja pähkinävoi, mausta mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoa vastakeitetyn täysjyväpastan kanssa. Kuvassa on mukana myös punajuurifalafel-pyöryköitä, joiden ohje löytyy blogin arkistosta.