Näin tässä aina käy: sienihullu ihminen pelkää kuivattujen sienten loppuvan kesken ennen seuraavaa satokautta ja kas: kaapeissa on kevään korvalla purkkitolkulla sieniä, jopa ykkösluokkaa eli herkkutatteja.

Sienikeitto voi olla kevyt ja herkullinen, aina ei tarvita kermaa ja voita. Tattarijyvät antavat keitolle ruokaisuutta. Tein tarkoituksella pienen satsin, jotta soppa tulee kerralla syödyksi.

Kirkas sienikeitto, kahdelle

1/2 litraa vettä + kasvisliemikuutio

kourallinen kuivattuja herkkutatteja murskattuna

3/4 dl tattarijyviä

2 varsisellerin vartta viipaloituina

puolikas kesäkurpitsa paloiteltuna tikuiksi

1 pieni sipuli silputtuna

1 suolakurkku pieninä kuutioina

1 iso valkosipulinkynsi silputtuna

1 laakerinlehti

Mittaa vesi kattilaan, lisää muut ainekset. Anna kypsyä kannen alla noin 20 minuuttia.