Pastaa, pinaattia, pähkinöitä ja siemeniä

 

Viikonloppuna nautitaan auringosta ja ulkoillaan! Ruoka syntyy nopeasti pastasta ja pinaatista, pähkinät ja siemenet tuovat annokseen rapsakkuutta.

400 g perhospastaa

150 g pinaattia

2 rkl oliiviöljyä

2 dl kermaa

2 valkosipulinkynttä hienonnettuina

ripaus muskottipähkinää

vastajauhettua mustapippuria

suolaa

1,5 dl paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä

isoja kapriksia

raastettua pecorinoa

Laita pastavesi kuumenemaan suureen kattilaan, lisää keitinveteen suolaa. Tee pinaattikastike valmiiksi ennen pastan keittämistä: kuumenna pienessä kattilassa oliiviöljy, lisää valkosipulit ja pinaatit, kuullottele hetki ja lisää kerma. Mausta muskottipähkinällä, mustapippurilla ja suolalla. Kypsennä pasta, valuta lävikössä. Kaada pasta takaisin suureen kattilaan, kumoa kastike sen päälle ja sekoita. Annostele kuuma pasta lämmitetyille lautasille, ripottele päälle pähkinöitä ja siemeniä, juustoraastetta, viimeistele muutamalla kapriksella.