Joulukukkien sijaan itse tehty ruokalahja on hyvä lahja, se säilyy ja ilahduttaa vielä joulupyhien ja ruokaähkyjen jälkeenkin. Kuiva-aineet säilyvät purkissa kuukausimäärin
Herkkutattirisotto
4 dl avorioriisiä
1 dl murskattuja kuivattuja herkkutatteja
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua timjamia
1 tl rouhittua mustapippuria
1 kasvisliemikuutio murskattuna
Mittaa ainekset litran vetoiseen lasipurkkiin kerroksittain tai sekoita ne keskenään. Tykötarpeeksi voit lahjoittaa pullollisen hyvää oliiviöljyä.
Kirjoita mukaan risoton resepti:
Tämän purkillisen Lisäksi tarvitset 3 rkl oliiviöljyä, yhden sipulin ja 50 g raastettua parmesania tai pecorinoa
Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä kattilassa, lisää yksi hienonnettu sipuli ja purkin sisältö. Kuullottele hetken ajan ja lisää 1,5 dl kuivaa valkoviiniä ja 3 dl kiehuvaa vettä. Sekoittele risottoa ja lisää vielä 6 dl kuumaa vettä parissa erässä, kunnes riisit ovat kypsiä ja risotto on ihanan kermaisen oloista. Lopuksi sekoita joukkoon raastettu parmesanjuusto ja tarjoile heti.
Piimäkakku
Kirjoita mukaan kakun resepti:
Tämän purkillisen lisäksi tarvitset 2 dl kasviöljyä, 2 dl tummaa siirappia ja 3 dl piimää
Kaada purkin sisältö kulhoon. Mittaa kulhoon 2 dl kasviöljyä, 2 dl siirappia ja 3 dl piimää. Sekoita tasaiseksi, kaada voideltuun kakkuvuokaan (tilavuus noin 2 litraa) ja kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa ja kumoa se sitten kakkuvadille. Kakku säilyy hyvin huoneenlämmösä kuvun alla.
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl neilikkaa
2 tl (Ceylonin) kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 dl rusinoita