Vohveleihin voi leipoa sisälle monenlaista maukasta ja ravitsevaa. Nämä kauravohvelit sopivat niin aamupalaksi kuin välipalaksikin. Jos taikinasta jättää vaniljan ja sokerin pois, voi vohvelit tarjota suolaisten lisukkeiden kanssa. Suolaiseen vohvelitaikinaan voi lisätä 2 dl raastettuja porkkanoita tai silputtuja, kokoonkeitettyjä sieniä & sipulia.
Kaura-maapähkinävoivohvelit
5 dl kauramaitoa
1 dl kikhernejauhoja
1,5 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
1 dl rypsiöljyä
2 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
Mittaa aineet riittävän isoon kulhoon, aja tasaiseksi taikinaksi sauvasekoittajalla. Paista vohveleiksi vohveliraudalla. Rautaa ei tarvitse voidella, koska taikinassa on rasvaa. Kypsät vohvelit irtoavat raudasta yleensä helposti.