Vohveleihin voi leipoa sisälle monenlaista maukasta ja ravitsevaa. Nämä kauravohvelit sopivat niin aamupalaksi kuin välipalaksikin. Vegaaniset niistä saa korvaamalla kananmunat 1/2 desillä vettä ja 1/2 desillä kikhernejauhoja tai yhdellä survotulla banaanilla. Jos taikinasta jättää valinjan ja sokerin pois, voi vohvelit tarjota suolaisten lisukkeiden kanssa. Suolaiseen vohvelitaikinaan voi lisätä 2 dl raastettuja porkkanoita tai silputtuja, kokoonkeitettyjä sieniä & sipulia.
Kaura-maapähkinävoivohvelit
5 dl kauramaitoa
2 kananmunaa
1,5 dl makeuutamatonta maapähkinävoita
1 dl rypsiöljyä
2 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
Mittaa aineet riittävän isoon kulhoon, aja tasaiseksi taikinaksi sauvasekoittajalla. Paista vohveleiksi vohveliraudalla. Rautaa ei tarvitse voidella, koska taikinassa on rasvaa. Kypsät vohvelit irtoavat raudasta yleensä helposti.