Vohveleihin voi leipoa sisälle monenlaista maukasta ja ravitsevaa. Nämä kauravohvelit sopivat niin  aamupalaksi kuin välipalaksikin. Vegaaniset niistä saa korvaamalla kananmunat 1/2 desillä vettä ja 1/2 desillä kikhernejauhoja tai yhdellä survotulla banaanilla. Jos taikinasta jättää valinjan ja sokerin pois, voi vohvelit tarjota suolaisten lisukkeiden kanssa. Suolaiseen vohvelitaikinaan voi lisätä 2 dl raastettuja porkkanoita tai silputtuja, kokoonkeitettyjä sieniä & sipulia.

Kaura-maapähkinävoivohvelit

5 dl kauramaitoa

2 kananmunaa

1,5 dl makeuutamatonta maapähkinävoita

1 dl rypsiöljyä

2 dl kaurahiutaleita

5 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

Mittaa aineet riittävän isoon kulhoon, aja tasaiseksi taikinaksi sauvasekoittajalla. Paista vohveleiksi vohveliraudalla. Rautaa ei tarvitse voidella, koska taikinassa on rasvaa. Kypsät vohvelit irtoavat raudasta yleensä helposti.