Viikonloppuvieraiksi sain rakkaat lapsenlapset, sunnuntaiaamua juhlistimme vohveleilla – ne voittivat yksimielisesti äänestyksen letut vastaan vohvelit. Vohvelitaikinaan voi sujauttaa kaikenlaista terveellistä, banaanit antavat siihen sopivasti makeutta.
Vegaaniset vohvelit valmistuvat kauramaidosta, jätä munat pois ja lisää taikinaan kolmas banaani ja 1/2 dl vehnäjauhoja.
Mummalan aamiaisvohvelit, 12 kpl
6 dl rasvatonta luomumaitoa
3 luomumunaa
2 banaania
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Mittaa aineet kaatonokalliseen kulhoon. Aja ainekset tasaiseksi taikinaksi sauvasekoittajalla. Voit tehdä taikinan myös tehosekoittimessa.
Paista taikina vohveliraudalla kauniin kullanruskeiksi vohveleiksi. Tarjoa marjojen, vaahterasiirapin ja hillon kanssa vastapaistettuina.