Tämän helpompaa ei leipominen voi enää olla! Joulun jälkeen ulosheittohintaan myydyistä valmiista lanttusoseesta rieskat valmistuvat puolessa tunnissa pöytään. Ne ovatkin parhaimmillaan heti uunista otettuina.
Rieskojen kypsyessä ehtii valmistamaan vaikkapa salaatin tai nopean keiton. Rieskat voi myös tarjota täytettyinä: runsas keko paistettuja sieniä ja sipulia, mausteeksi murskatuilla kuivatuilla sienillä maustettua majoneesia tai kermaviiliä.
Lantturieskat, 12 kpl
Pane uuni lämpenemään 250 asteeseen, kiertoilmalla uuni lämpenee nopeasti. Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
Sekoita keskenään:
1 kg lanttusosetta
5 dl ohra- tai kaurajauhoa
2 tl suolaa
Leipomiseen ohra- tai kaurajauhoja
Ripottele kummankin leivinpaperin päälle tasaisin välein kuuden rieskan paikalle vähän jauhoja. Jaa taikina kahdeksitoista keoksi pelleille. Ripottele kekojen päälle vähän jauhoja. Taputtele taikinat pyöreiksi pikkurieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.
Paista rieskoja noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. Irrota kypsät rieskat varovasti leivinpaperista.