Viikonloppuna nautitaan auringosta ja ulkoillaan! Ruoka syntyy nopeasti pastasta ja pinaatista, pähkinät ja siemenet tuovat annokseen rapsakkuutta.
400 g perhospastaa
150 g pinaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kermaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
ripaus muskottipähkinää
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
1,5 dl paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä
isoja kapriksia
raastettua pecorinoa
Laita pastavesi kuumenemaan suureen kattilaan, lisää keitinveteen suolaa. Tee pinaattikastike valmiiksi ennen pastan keittämistä: kuumenna pienessä kattilassa oliiviöljy, lisää valkosipulit ja pinaatit, kuullottele hetki ja lisää kerma. Mausta muskottipähkinällä, mustapippurilla ja suolalla. Kypsennä pasta, valuta lävikössä. Kaada pasta takaisin suureen kattilaan, kumoa kastike sen päälle ja sekoita. Annostele kuuma pasta lämmitetyille lautasille, ripottele päälle pähkinöitä ja siemeniä, juustoraastetta, viimeistele muutamalla kapriksella.