Lämpimät leivät ovat mainiota arki-illan pikaruokaa, nämä leivät on täytetty pavuilla ja tomaatilla. Niihin kelpaa hieman kuivahtanut leipä, täytteeksi sopivat kypsät kasvikset, pavut, kastikkeiden tähteet, sienet, savukala… Juustoraaste sitoo täytteen yhdeksi kokonaisuudeksi. Vegaanisiin leipiin voi käyttää vegaanista pizzajuustoa.
Lämpimät papuleivät neljälle
8 viipaletta leipää
1 prk kikherneitä tai muita papuja
3 rkl oliiviöljyä
2 tomaattia kuutioituina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tuoretta basilikaa, mustapippuria
150 g juustoraastetta
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Asettele leipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.
Sekoita muut aineet juustoraastetta lukuun ottamatta keskenään. Lusikoi täyte leipäviipaleille runsaiksi keoiksi. Ripottele juustoraaste täytteiden päälle.
Kypsennä leipiä uunin keskitasolla vartin verran.