Aikaisemmin esittelemästäni Istanbulin makuja -kirjan inspiroimana valmistin aamiaismunat turkkilaiseen tapaan. Pinaatti ja munat ovat oivallinen makupari, täynnä rautaa ja proteiinia päivä koitoksiin. Alkuperäisessä ohjeessa munat valmistetaan isolla pannulla: kypsän pinaatin lomaan tehdään kuopat ja hyydytetään munat siinä. Minä käytin annoskokoisia rautapatoja, yhtä hyvin voi käyttää keraamisia vuokia ja kypsentää munat uunissa.
Turkkilaiset aamiaismunat kahdelle
100 g tuoretta pinaattia
1 iso sipuli suikaleina
1 rkl voita
suolaa, mustapippuria
2 luomumunaa
Hauduta pinaatit ja sipuli voissa pannulla. Jaa seos kahteen annosvuokaan, muovaa keskelle munan mentävä kolo ja valuta munan sisus kumpaankin koloon. Jatka kypsentämistä uunissa 200 asteessa tai miedolla lämmöllä liedellä, kunnes munat ovat hyytyneet – keltuainen saa jäädä hyvin pehmeäksi. tarjoa tuoreiden vihannesten ja leivän kanssa aamiaiseksi tai kevyeksi lounaaksi.