Värikäs salaatti on erinomainen lounas tai iltapala, jota voi täydentää nälkäasteen mukaan leivällä tai patongilla. Salaatissa edellisen päivän tähteet saavat uuden elämän, salaattiin voi yhdistää ennakkoluulottomasti lähes mitä vain mieluisia raaka-aineita. Lohen sijaan salaattiin voi käyttää vaikkapa marinoitua tofua tai kypsiä papuja, keitettyä pastaa tai perunoita.
Värikäs lohisalaatti, 3-4 hengelle
puolikas ruukullinen jäävuorisalaattia
lohko kaalia ohuina siivuina tai hapankaalia
1 pieni prk maissia
1 porkkana karkeana raasteena
1/2 hunajameloni
300 g savustettua lohta paloina
1 punasipuli ohuina siivuina
1/2 dl salaatinkastiketta
mustapippuria myllystä
Revi salaatinlehden pienemmiksi paloiksi ja asettele laakealle vadille. Levitä niiden päälle kaalisuikaleet, valutettu maissi ja porkkanaraaste. Tiputtele näiden päälle salaatinkastiketta. Kuori hunajameloni ja leikkaa haarukkapaloiksi, levitä ne salaattipedille. Asettele lopuksi lohipalat muiden ainesten päälle ja sipulit niiden pinnalle. Rouhaise mustapippuria myllystä salaatin mausteeksi.