Kulhollinen kasviksia höystettynä kypsällä viljalla tai nuudeleilla ja muilla lisukkeilla on nopea ja muunneltava ateria. Sen voi pakata töihin mukaan lounasrasiaan.

Salaattia kannattaa tehdä saman tien isompi satsi, niin se riittää useammalle aterialle. Kaali on hyvä salaatin perusta, se ei vetisty valmiissa salaatissa niin kuin kelmeät talviset ruukkusalaatit.

Kaalisalaatti

noin 200 g keräkaalia

10 cm pätkä purjon vihreää osaa

10 cm pätkä kurkkua

1 paprika

1 iso porkkana

Höylää kaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa porkkana, kurkku ja paprika tikuiksi. Sekoita ainekset kulhossa. Käytä loppu maustekastike salaatinkastikkeeksi.

Maustekastike 

2 rkl tummaa seesamiöljyä

2 rkl soijakastiketta

1 rkl thaimaalaista kalakastiketta

2 valkosipulinkynttä

3 cm pätkä inkivääriä

Kaada nesteet pieneen kulhoon. Raasta valkosipuli ja inkivääri hienoksi, lisää nesteiden joukkoon ja sekoita. Veganisoi kastike korvaamalla kalakastike ruokalusikallisella soijakastiketta ja teelusikallisella chilikastiketta.

Värikkäät katkarapukasviskulhot, 2 annosta

2 luomumunaa

200 g kuorettomia katkarapuja

2 nippua soba-nuudeleita

nippu vihreää (varsi)parsakaalia, noin 200 g

värikästä kasvissalaattia

4 rkl suolapähkinöitä

Ota katkaravut ajoissa sulamaan, valuta ne siivilässä. Keitä munat puolikoviksi, noin 5 minuuttia.
Huuhtele parsakaalit hyvin. Jos käytät tavallista parsakaalia, halkaise ne ohuiksi suikaleiksi. Varsiparsakaalit voi käyttää kokonaisina. Kypsennä parsakaalit mikrouunissa noin 3 minuutin ajan.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ne siivilässä. Kuori ja halkaise munat.

Rakenna annokset laakeisiin kulhoihin: jaa nuudelit kulhoihin, asettele muut ainekset omiin ryhmiinsä. Lusikoi pari ruokalusikallista kastiketta annoksiin. Ripottele suolapähkinöitä annosten pinnalle.

Vegaaniset kulhot rakennat kypsistä pavuista ja tofusta katkarapujen ja munien sijaan, tofun voi marinoida maustekastikkeella.