Kuukauden vegaanihaasteen aikana on saatava välillä herkutella! Kananmuna on monissa leivonnaisissa ratkaiseva tekijä rakenteen kannalta, mutta muffinit onnistuvat ilman munia. Muffinit ovat parhaimmillaan tuoreina, ne voi myös pakastaa ja nauttia sopivassa tilanteessa.
Muffinit voi tarjota kuumina ja sisältä mehevinä fondant-tyyppisenä jälkiruokana vegejäätelön kera, silloin 10 minuutin paistoaika riittää.
Suklaa-banaanimuffinit, 12 kpl
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl grahamjauhoja
3 rkl kaakaojauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
3 rkl raakakaakaonibsejä (ei pakollinen)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
1 dl sokeria
1 kypsä banaani soseutettuna
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl vaahterasiirappia
1 dl neutraalia kasviöljyä
1,5 dl mantelimaitoa tai vegaanista jugurttia
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Taikinan voi valmistaa yleiskoneessa, silloin kaikki ainekset pannaan kulhoon kerralla ja sekoitetaan massa tasaiseksim leikkurin terällä.
Asettele muffivuoan koloihin paperiset muffinivuoat. Jaa taikina vuokiin, paista 200 asteessa noin 20 minuutin ajan.