Katkarapuja, valkosipulia, öljyä – muuta et välttämättä tarvitse!

Gambas al ajillo, per ruokailija

100 katkarapuja

1 mehevä valkosipulinkynsi

2 rkl oliiviöljyä

tuoretta tai kuivattua chiliä maun mukaan

suolaa

Tätä helpommaksi ei pikkuruoka enää tule, pienellä vaivalla pääset espanjalaisen tapas-baarin tunnelmaan! Ihanan valkosipuliset, tirisevät ravut eivät kaipaa lisäkkeeksi muuta kuin rapeakuorista, tuoretta leipää. Herkun voi valmistaa pannulla liedellä, mutta vielä helpommalla pääset kypsentämällä ne uunissa.

Sulata katkaravut siivilässä, niin että niiden pintaan jäätynyt vesi sulaa pois. Kuoritut ravut maustuvat parhaiten, mutta kuorelliset ovat kauniimpia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lorauta yhteen vuokaan tai annosvuokiin öljy, lisää silputut valkosipulit ja chilit. Kuumenna uunissa niin, että mausteet alkavat sihistä öljyssä. Lisää katkaravut ja anna niiden kuumentua ja maustua kuuman öljyn kanssa uunissa noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat varmasti kuumia. Tarkista suola, ropsauta pintaan vähän tuoretta persiljaa ja tarjoa heti!