Tässä uusi ohje sarjassa kevään notkuvat juhlapöydät! Nämä suolaiset muffinit sopivat keliaakikolle, mutta maistuvat varmasti muillekin. Jos lähipiirissä on pähkinäallergikkoja, käytä pinnalle auringonkukansiementen ohella kurpitsansiemeniä. Taikina valmistuu sekoittamalla, perunan raastaminen taitaa olla tämän ohjeen vaativin osuus. Tein ravintolapäivän kuppilaan vegaaniversion, jossa kananmuna korvasin No egg-jauheella ja rahkan sijaan lisäsin desin vettä taikinaan, ruokakerman korvasin kaurakermalla.
Maissimuffinit
130 g sulatettua voita tai 1 dl kasviöljyä
130 g rahkaa tai tuorejuustoa
200 g pakastettua sokerimaissia
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1 pieni sipuli
1 (140 g) rosamundaperuna raakana hienoksi raastettuna
1 valkosipulinkynsi hienoksi raastettuna
100 g polentaa
100 g tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
1 tl rakuunaa
1 tl kokonaista jeeraa
Pinnalle suolapähkinöitä ja auringonkukan siemeniä
Sekoita kosteat aineet keskenään ja kuivat aineet keskenään. Yhdistä nämä riittävän suuressa kulhossa ja sekoita tasaiseksi. Jaa 20 tukevaan paperivuokaan tai pane ohuet muffinivuoat metallisen muffinipellin vuokiin. Ripottele pintaan pähkinöitä ja auringonkukan siemeniä. Paista 200 asteessa 20-25 minuutin ajan.