Bertta-mummoni teki joulupöytään aina uskomattoman upean koristeen: voista veistetyn joutsenen siipien alla oli puisilla lastoissa pyöriteltyjä palloja. Itse asiassa jääkaappikylmä voi hyvä materiaali muokattavaksi, näyttävän koristeen saa jo puolikkaasta voipaketista varttitunnissa. Voista veistetty kukkalaite ei ärsytä allergikon nenää ruokapöydässä eikä joudu kuihtuneena roskiin!
Voiruusut syntyvät juustohöylän avulla. Ota höylällä noin 3-5 cm pituisia lastuja. Kierrä keskimmäiseksi tuleva terälehti rullalle ja ala lisäämään terälehtiä sen ympärille. Asettele ne niin, että saat kolmiomaisia kulmia terälehtien yläreunaan. Niitä varovasti taivuttelemalla saat kukan avattua kauniisti. Lopuksi leikkaa ruusun alaosa tasaiseksi, jotta se pysyy vadilla pystyssä. Salaatinlehtien ja yrttien avulla voit rakentaa suurempiakin kukkalaitteita, jos voin syöjiä on paljon. Syömättä jääneet kukat voi käyttää tavallisen voin tapaan.