Syksy saa aikaan muutoksen keittiössä. Mieli halajaa lempeitä uunissa tai padassa hautuneita lohturuokia. Porkkanaisesta kaurapastasta tehty makaronilaatikko on vastaus tähän kaipuuseen. Mainio ylipäänsä tämä Torinon kotimainen kasvispastaperhe: kauran kanssa pastataikinaan on sekoitettu porkkanaa, punajuurta tai parsakaalia! Kasvisliemijauhe on käytössä näppärämpi kuin kuutiot, Vegeta-jauhetta saa useimmista etnisistä ruokakaupoista.
Valmistus sujuu yhdellä isolla kattilalla. Siinä keitetään pasta, esikypsennetään sipulit ja soijarouhe ja lopuksi sekoitetaan munamaito. Tiskinsäästäjän taidonnäyte!
Ituhipin makaronilaatikko, 4-6 hengelle
400 g kaura-porkkana-tortiglionia tai muuta täysjyväpastaa
2 sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
3 rkl kasviöljyä
3 dl soijarouhetta
1 rkl soijakastiketta
3 dl pastan keitinlientä + 1 rkl Vegeta-kasvisliemijauhetta
1 tl mustapippuria
1 l luomu-täysmaitoa
3 luomumunaa
Margariinia vuoan voiteluun
Keitä pastaa 5 minuutin ajan eli melkein kypsäksi, ota talteen 3 dl kuumaa keitinlientä ja liuota kasvisliemijauhe tähän. Kaada kypsä pasta siivilään odottamaan.
Lorauta tyhjäksi jääneen pastakattilan pohjalle öljy, lisää sipulit ja kuullota niitä kohtalaisella lämmöllä hetki. Lisää soijarouhe, pippuri, soijakastike ja edellä valmistettu kasvisliemi. Sekoittele liedellä, kunnes neste on imeytynyt rouheeseen. Lisää keitetty pasta rouheen joukkoon ja sekoita. Kaada seos voideltuun vuokaan.
Sekoita maito ja munat kattilassa, kaada, munamaito vuokaan. Pane vuoka uunin alimmalle tasolle ritilän päälle, kypsennä noi 40 minuutin ajan, kunnes laatikko on saanut kauniin ruskea pinnan.