Papaija-suklaat
Tämä namiohje on muokattu Hyvää joulua-kirjan karpalo-toffeen pohjalta, karpaloiden sijaan lisäsin suklaan kaveriksi kuivattua papaijaa ja vaaleanpunaisia nonparelleja. Kyse ei ole varsinaisesti ole toffeesta, joka perustuu sokerin kuumentamiseen ja karamellisoitumiseen.
1 tlk kondensoitua maitoa
400 g tummaa suklaata
100 g valkoista suklaata
100 g kuivattua papaijaa kuutioina
nonparelleja
Kuumenna kondensoitu maito vesihauteessa, käytä niin isoa kulhoa että myös suklaat mahtuvat siihen. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Ripottele nonparellit ja papaijat neliskulmaiseen silikonivuokaan, noin 20 x 20 cm. Tai käytä muuta vastaavan kokoista astiaa, jonka vuoraat ensin leivinpaperilla. Kaada suklaamassa vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Kumoa levy vuoasta, leikkaa kuutioiksi. Säilytä suklaa jääkapissa.