Tässä uusi ohje sarjassa kevään notkuvat juhlapöydät! Nämä suolaiset muffinit sopivat keliaakikolle, mutta maistuvat varmasti muillekin. Jos lähipiirissä on pähkinäallergikkoja, käytä pinnalle  auringonkukansiementen ohella kurpitsansiemeniä. Taikina valmistuu sekoittamalla, perunan raastaminen taitaa olla tämän ohjeen vaativin osuus. Tein ravintolapäivän kuppilaan vegaaniversion, jossa kananmuna korvasin  No egg-jauheella ja rahkan sijaan lisäsin desin vettä taikinaan, ruokakerman korvasin kaurakermalla.

Maissimuffinit

130 g sulatettua voita tai 1 dl kasviöljyä

130 g rahkaa tai tuorejuustoa

200 g pakastettua sokerimaissia

2 dl ruokakermaa

2 munaa

1 pieni sipuli

1 (140 g)  rosamundaperuna raakana hienoksi raastettuna

1 valkosipulinkynsi hienoksi raastettuna

100 g polentaa

100 g tattarijauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl suolaa

1 tl rakuunaa

1 tl kokonaista jeeraa

Pinnalle suolapähkinöitä ja auringonkukan siemeniä

Sekoita kosteat aineet keskenään ja kuivat aineet keskenään. Yhdistä nämä riittävän suuressa kulhossa ja sekoita tasaiseksi. Jaa 20 tukevaan paperivuokaan tai pane ohuet muffinivuoat metallisen muffinipellin vuokiin. Ripottele pintaan pähkinöitä ja auringonkukan siemeniä. Paista 200 asteessa 20-25 minuutin ajan.