Turkkilaiset aamiaismunat

Aikaisemmin esittelemästäni Istanbulin makuja -kirjan inspiroimana valmistin aamiaismunat turkkilaiseen tapaan. Pinaatti ja munat ovat oivallinen makupari, täynnä rautaa ja proteiinia päivä koitoksiin. Alkuperäisessä ohjeessa munat valmistetaan i...

Voimaannuttava salaatti

Kun lumet ovat sulaneet, katupöly laskeutunut ja päivät pidentyneet, vaihtuu ruokavuodessakin uusi kausi. Talven lohturuokien jälkeen lautaselle ilmestyvät värikkäät salaatit , jotka antavat uutta energiaa alkavaan kesäaikaan. Salaatin kokoaminen...

Rakkaudesta leipään!

Korissa kohotettu ja taginen alla paistettu leipä on kaunis. Leipähulluus valtasi Euroopan! Vilja on ollut ihmiskunnan perusruokaa noin 10 000 vuoden ajan. Aluksi viljaa syötiin sekoittamalla sitä veteen puuroksi. Kohottamattomat leivät syntyi...

Marenkihunnutettu omenakakku

Kaunis kakku pääsiäispöytään! Parhaat asiat ovat usein yksinkertaisia. Niin tämäkin kakku: perinteinen sokerikakku, välissä omenasosetta ja päällä italialainen marenki. Marengin voi yhtä hyvin jättää valkoiseksi, kuuma sokeriliemi kypsentää valku...