Lämmin keitto tuoreen leivän kanssa on pimenevän talvi-illan parasta lohturuokaa. Viime kesän loistavasta tattisadosta riittää purkeissa kuivattuina raaka-ainetta lukuisiin keittoihin, piiraisiin ja kastikkeisiin. Tänään teki mieli Välimeren keittiön yrteiltä tuoksuvaa keittoa. Pakastetuista juuressuikaleista keitto valmistuu nopeasti ja vaivattomasti.
Punainen sienikeitto neljälle
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tl chilitahnaa
1 iso sipuli suikaleina
iso kourallinen kuivattuna herkkutatteja
200 g pussillinen juures- tai kasvissuikaleita
1 prk kirsikkatomaatteja tomaattimehussa
1,5 purkillista vettä
1 kasvisliemikuutio
1 laakerinlehti
2 tl oreganoa
2 tl timjamia
3 tl basilikaa
Kaada öljy kattilan pohjalle, lisää sipulit ja hieman rouhitut sienet, kuullota niitä hetki kuumassa öljyssä. Lisää muut aineet ja anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä noin 20 minuutin ajan. Tarjoa höyryävän keiton kanssa tuoretta leipää tai paahda pannulla sen pinnalle krutonkeja kuivahtaneesta leivästä.