Viime kesän lämpö tuotti suomalaisittain harvinaista satoa, muun muassa  myskikurpitsoja. Niitä löytyy vieläkin kaupoista, kovakuoriset kurpitsat säilyvät pitkään viileässä. Kotimaiset myskikurpitsat ovat sopivia annoskokoisina täytettäviksi, yksi halkaistu kurpitsa riittää täytettynä hyvin kahden hengen ateriaksi. Sieviä tarjottavaksi vaikka joulupöydässä  kasvissyöjän pääruokana.

Täytetty myskikurpitsa kahdelle

1 pieni myskikurpitsa

1 rkl öljyä

1/2 tl suolaa

100 g  savustettua tofua

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1/2 tl maustepippuria

ripaus jauhettua kardemummaa

1 dl juustoraastetta (esim vegaaninen pizzamuru)

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele pieni uunivuoka, johon kaksi kurpitsan puolikasta mahtuvat napakasti.

Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja hiero pintaan öljyä, ripottele suolaa pintaan. Asettele kurpitsanpuolikkaat vuokaan ja kypsennä niitä puolisen tuntia uunin keskiosassa.

Valmista kurpitsan kypsyessä täyte. Hienonna tofu haarukalla karkeaksi rouheeksi, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, mausta jouluiseksi maustepippurilla ja kardemummalla.

Täytä kypsyneet puolikkaat tofutäytteellä, ripottele pintaan juustoraaste. Kypsennä vielä kymmenisen minuuttia, kunnes täyte on kuumentunut ja juusto sulanut.