Persona parsalle

Parsamunakas on keväistä pikaruokaa. Parsat esikypsyvätsamalla pannulla, johon munakasmassa kaadetaan niiden lomaan kypsymään ja herkku on valmis vartissa. Kohokas vaatii enemmän aikaa, mutta on mainettaan helpompi ruoka. Loppujen lopuksi kyse on ...

Keittokirjakatsaus: Key lime pie, parsasalaatti, heinäsirkka lautasella ja muita keväisiä juttuja

Kevään keittokirjoja Kesää kohti edetään vauhdilla, mikä näkyy myös uusissa keittokirjoissa. Maailmalla trendikäs hyönteisravinto esittäytyy sille omistetussa kirjassa, luonnon herätessä villiyrttien lisäksi voi kerätä  myös ötököitä. Perinteisemm...

Munakas meni rullalle

Munakasrulla oli yksi peruskoulun kotitaloustuntien klassikkoresepteistä, joka muistuu mieliin aika ajoin. Munakasrullasta riittää lisäkkeiden kanssa ateriaksi neljälle hengelle, sen sisään voi sujauttaa melkein mitä vain: savukalaa, lihaa, sieniä, k...

Ohralla ja sienillä täytetyt paprikat

Täytetyt vihannekset ovat tuttuja monen maan keittiöstä, niihin voi piilottaa edellisen päivän tähteet: riisit, ohrat, kastikkeet, kypsät vihannekset. Näissä paprikoissa on täytteenä ohraa ja sieniä, päällä halloumi-juustoa. Vegaaniseen versioon juus...