Villiyrttimies Sami Tallbergille Suomi-palkinto!

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki jakoi eilen tämän vuoden Suomi-palkinnot ansioituneille taiteen ja kulttuurin tekijöille. Keittiömestari Sami Tallberg oli yksi palkituista, pääsin jopa tuoreeltaan onnittelemaan häntä palkitsemistilaisuudessa. T...

Syötävän hyvä juustokakku

Juustokakussa yhdistyvät rapea pohja, täyteläinen juusto ja raikas kirsikkahillo. Kirsikkainen juustokakku Juustokakku on mainio jälkiruoka, helppotekoinen ja muunneltava. Kakku onnistuu jopa ilman uunia, pohjasta tulee kyllä mielestäni maukka...

Pizzaa peltitolkulla!

Pikkunälkään tehoaa pala pizzaa. Itsenäisyyspäivän tarjottavaksi on meillä jostain syystä vakiintunut pizza, pari-kolme uunipellillistä hupenee helposti ystävien kesken. Pizzan kaveriksi sopii raikas salaatti ja erilaiset pikkupurtavat: oliivit, ...

Toffeeta!

Salmiakkitoffee valmiina haastamaan hammaspaikat! Kuka enää muistaa aikoja ennen isoja kauppaketjuja ja valtaisaa makeisten lajikirjoa? Lapsuudessani Nuutisen lähikaupasta Mäkkylän seisakkeelta sai Fazerin 100 gramman karkkipusseja, niitä kutsutt...

Juurevaa leipää!

Leivän leipominen on suhteellisen vaivatonta, mutta juurella leipominen vaatii toimintaa useampana päivänä peräkkäin. Kun juuren on saanut toimintakuntoon, kannattaa siitä aina ottaa sivuun erä ja pakastaa. Jääkaapissa juuren hengissä pitäminen o...