Kirjasta pöytään: Muru

Ravintola Muru on suhteellisen lyhyestä historiastaan huolimatta jo lähes legenda Helsingin ravintolamaailmassa. Tänä vuonna Muru valittiin vuoden ravintolaksi. Kaikki itseään kunnioittavat ravintolat näkyvät nykyään tekevän kirjan itsestään, mutta h...

Hauki jalostuu murekkeeksi

Haukimureke   Hauki on ainakin pohjoisen kalamiesten keskuudessa halveksittu rantarosvo. Useimmiten ne tupaavat pääsemään Ärjänselällä karkuun niin uistimesta kuin verkoistakin, jos en itse ole paikalla vahtimassa. Tämän murekkeen fileet o...

Haudutettu puuro on herkku!

Yksinkertainen on keittiöhommissa usein parempi kuin pussillinen monimutkaisia temppuja. Hyvin haudutettu puuro on käypä esimerkki tästä: maitoa, viljaa, suolaa ja rutkasti aikaa! Helpoimmalla pääsee työntämällä puuron uuniin hautumaan, liedellä ...

Viilenevään syksyyn höyryävää soppaa!

Soppakattila tulella! Jokaisella vuodenajalla on oma tunnelmansa ruokavuodessa. Kesällä mieli halajaa ulos ruokailemaan aina kun se vain on mahdollista, tuoretta vihreää löytyy lautaselle vaikka oman pihamaan villivihanneksistä. Kesän vehreyden j...

Stroganovia ja perunalunta

  Pidemmän haudutusajan ruuat sopivat hyvin viikonloppuun, kun on aikaa laittaa pata porisemaan muiden hommien ohella. Lihan tarjonta painottuu nykyisin paisteihin ja fileisiin, niistä saa nopeasti valmista pöytään. Muut ruhon osat ovat j...