Kuumaa suklaata!

Lapsuudessa sunnuntaiaamut olivat aivan erityisiä, silloin nautittiin kuumaa kaakaota. Kaakao tehtiin tummasta kaakaojauheesta, joka sekoitettiin huolellisesti pienen kattilan pohjalla sokerin kanssa. Sen jälkeen lisättiin maito ja kuumennettiin ...

Kevyet kalanyytit

Vastaisku pakkasille ja flunssalle: pannullinen vitamiineja! Iso osa ihmisistä tuntuu olevan tammikuussa kuntokuurilla ja keventävän syömisiään. Valmistamalla aterian henkilökohtaisissa nyyteissä voi räätälöidä jokaiselle ruokailijalle mieluisen ...

Omenaleivokset pappilan tapaan

Pane uuni lämpenemään 200 Kaunis päätös viikonlopun aterialle tai kahvin seuraksi. Pappilan hätävara ei taida olla kovin tunnettu jälkiruoka näinä päivinä. Hans Välimäki esittelee Mummola-kirjassaan pappilan hätävarana pullavanukkaan, joka sinäns...

Joulun kepeä lopetus

Joulun aika pannaan pakettiin kepeillä eväillä. Tortillojen täytteisiin voi upottaa viimeiset kinkun rippeet ja joulukalat. Täyte onnistuu hyvin pelkillä pavuilla ja pähkinöilläkin, tölkkipavut ovat edullinen ja helppo proteiinin lähde. Pähkinät anta...

Punainen kasviskiusaus

Punainen kiusaus menossa uuniin! Uusi vuosi on täynnä lupauksia ja mahdollisuuksia! Joulun herkkusesongin jälkeen ajatus yksinkertaisesta kasvisruuasta tuntuu hyvältä. Kotimaiset juurekset ja sipulit ovat edullisia ja mahtavia kasvisruokien raaka...