Tattiherkkuja

Kiusallisen hitaasti nousevat tatit tänä syyskesänä metsiin. Munakkaaseen löysin riittävästi punikkitatteja, kastike piti tehdä kuivatuista herkkutateista. Kuivaaminen on mielestäni paras tapa säilöä tatit, niiden aromi ja rakenne paranevat. Kuivatut...

Pavlova kotipihan marjoista

Puna-ja viherherukat raikastavat Pavlovan Venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan  nimetyn hienostuneen mutta helpon jälkiruuan perustana on mieluiten kotona tehty marenki. Syksyn kirpeät marjat, vaniljalla maustettu kermavaahto ja marenk...

Lohivartaat

Vartaassa on kaikki hyvä samassa tikussa! 600 g lohta 8 suurta herkkusientä tai pari herkkutattia paloina 4 punasipulia 1 keltainen paprika 1 punainen paprika 8 varrastikkua Marinadi: 1 dl kasviöljyä 1 rkl juoksevaa hunaja...

Mansikkaherkkuja nyt!

Mansikat ovat täällä, pulleina ja punaisina, ihanan aromaattisina. Ensimmäiset maistuvat ihan sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa, mutta niistä saa monenlaista herkkua jalostettua. Kotimaisia, puhtaita marjoja kannattaa panna pakkaseenkin tal...

Mausteinen tiikerirapurisotto

    4 dl risottoriisiä 1 litra kuumaa kasvislientä 3/4  dl oliiviöljyä 8 kokonaista kardemumman siementä 6 kaffirlimen lehteä 1 limen raastettu kuori ja mehu peukalon puolikkaan kokoinen pala inkivääriä kuorittun...

Mintunraikas suklaakakku

Tämän kakun syntyhistoriassa avainhenkilöt ovat olleet lapsenlapseni Pinja, Minttu ja Hilla. Kasvimaalla minttu rehottaa viileästä alkukesästä huolimatta täydellä voimalla, tuore minttu sopii erinomaisesti jälkiruokien ja leivonnaisten maistamise...