Pariloidut köyhät ritarit

Parillarauta raidoittaa ritarit Herkullinen tapa aateloida kuivahtanut pullapitko on valmistaa siistä köyhiä ritareita. Pinnoitetulla parillapannulla ritareihin saa hauskan raidallisen pinnan. Pullassa on sen verran rasvaa, ettei pinnoitettuun pa...

Ehkä paras kauraleipä?

Kauraleivässä on kuivattuja karpaloita sattumina. Kauraleipä 5 dl luomukaurahiutaleita 5 dl kiehuvaa vettä 2,5 dl kylmää vettä 50 g hiivaa 1 rkl suolaa 1 rkl hunajaa 2 rkl rypsiöljyä 1 dl gluteiinijauhoa (seitan) (Manitobacream) vehnäjauho...

Kirjasta pöytään: Auringon maku

Master Chef-kisan vuonna 2013 voittanut Kira Åkerström-Kekkonen on julkaissut ensimmäisen keittokirjansa. Opin tuntemaan Kiran kisassa herkkien makujen mestarina, jonka estettiinen silmä ei koskaan pettänyt. Kirja on aivan tekijänsä näköinen, kuin ut...

Pähkinä- ja siemenleipä

Rapea kuori, mehevä sisus - todellinen herkkuleipä! BAKA-lehden numerossa 1/2014 on jälleen ihania ruokaleipien ohjeita. Valitsin niitä täyteläisen pähkinä- ja siemenleivän, jonka ohje on alla vapaasti suomennettuna. Leipä noudattelee uusia pohjo...

Laskiaispullan metamorfoosi käärmeeksi

Tavallisia ja käärmeellisiä laskiaispullia Suomi on herkullisella tavalla idän ja lännen ruokaperinteiden välissä. Laskiaisen aikaan pääsemme nauttimaan  molempien ilmansuuntien sesonkiherkuista. Venäläisen keittiön blinit ja ruotsalaisen keitiön...