Komeita keittokirjoja kotoa ja naapurista

Sisällöllisesti kolme hyvin erilaista keittokirjaa on odottanut loman jälkeen hyllyssä. Kesällä ruoka syntyy spontaanisti käsillä olevista aineksista, syksyllä alkaa työpäivän jälkeen pähkäilemään, mitä kummaa laittaisi ruuaksi. Vaikka harvoin teen o...

Provencelainen kalakeitto

Täytyy heti alkuun tunnustaa, että en ole koskaan ollut Etelä-Ranskassa, minulla ei ole autenttista kokemusta sikäläisestä kalakeitosta. Bouillabaissen ja sen lukuisien muunnosten ohjeita olen lueskellut ja kokeillut vuosien varrella. Tämä ohje s...

Tattiherkkuja

Kiusallisen hitaasti nousevat tatit tänä syyskesänä metsiin. Munakkaaseen löysin riittävästi punikkitatteja, kastike piti tehdä kuivatuista herkkutateista. Kuivaaminen on mielestäni paras tapa säilöä tatit, niiden aromi ja rakenne paranevat. Kuivatut...

Pavlova kotipihan marjoista

Puna-ja viherherukat raikastavat Pavlovan Venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan  nimetyn hienostuneen mutta helpon jälkiruuan perustana on mieluiten kotona tehty marenki. Syksyn kirpeät marjat, vaniljalla maustettu kermavaahto ja marenk...

Lohivartaat

Vartaassa on kaikki hyvä samassa tikussa! 600 g lohta 8 suurta herkkusientä tai pari herkkutattia paloina 4 punasipulia 1 keltainen paprika 1 punainen paprika 8 varrastikkua Marinadi: 1 dl kasviöljyä 1 rkl juoksevaa hunaja...