Jyväjemmarin helpot näkkärit

Rapeitä näkkäreitä ja pari hyvää juustoa, täydellinen herkkuhetki. Erilaisista hiutaleista ja siemenistä saa loihdittua helposti rapeaa näkkäriä, vaikkapa juustojen, hedelmien  ja viinin tai teen seuraksi uuden vuoden vastaanottoon. Taikinan voi ...

Lumikuningattaren tryffelit

Perinteisten tummien tryffelisuklaiden rinnalle oli ihan pakko kehitellä myös valkoinen versio. Maustoin tryffelimassan vaniljalla ja konjakilla, pinnan puuteroin tomusokerilla ja kevyesti paahdetulla mantelirouheella. Jos tarjoat namusia lapsill...

Hyvästit sekametelisopalle!

Sydämiä, sydämiä... Jos olet kaivannut uutta virettä joulun jälkiruokaosastolle, niin tässä on päivitetty versio sekahedelmäkiisselistä ja riisipuurosta. Kuivatuista hedelmistä mukaan kelpuutettiin aprikoosit, jotka upotettiin raikkaaseen appelsi...

St. Honore- leivokset

Rapeaa voitaikinaa ja karamellisoitua sokeria, ilmavia tuulihattuja ja kermavaahtoa. Klassikkoainekset! Ranskalainen sokerileipuritaito on omaa luokaansa, vuosisatojen saatossa alan mestarit ovat luoneet lukuisia klassikkoleivoksia, jotka uskolli...

Joulunpunainen risotto

Risottoa, balsamicosiirappia ja pecorinolastuja Punajuuri sopii joulunajan risottoon kuin tonttulakki päähän. Valmistin hunajasta ja balsamicosta lisukkeeksi siirapin antamaan särmää juureksen makean pehmeälle maulle. Suolaiset juustolastut risot...