Suklaata ja kirsikkaa kakkuun

Tumma suklaa ja kirsikat ovat loistava kaksikko, joiden yhdistelmästä syntyy myös suussa sulava kakku. Ennen omenasesonkia ehtii vielä nauttia viimeisistä tuoreista kirsikoista. Niitä kannattaa myös hillota talven varalle. Tässä pari versiota taivaal...

Sienimunakas

Näistä syntyy maukas munakas! Pienestä sienisaaliista saa jo munakkaan aikaiseksi. Talvella siihen on kätevää käyttää kuivattuja suppilovahveroita. Ne pehmenevät hetkessä pienessä vesitilkkasessa, jonka voi käyttää munakkaaseen nesteeksi. Yhde...

Suolainen juustokakku

Juustokakun ystäville on nyt tarjolla myös suolainen versio. Löysin Hummingbird bakeryn henkilökunnan ja Tarek Maloufin  kirjasta "Home sweet home" suolaisen juustokakun ohjeen. Muokkasin siitä kauden raaka-aineisiin ja mökin ruokakomeron antimii...

Ruusulimppu

Ruusulimpun pohjassa kukkivat rukiiset ruusut. Ei tässä limpussa ole ruusun häivääkään, onpahan vain paistettu ruusukuvioisessa vuoassa. Ruisleivän leipomisessa on haasteena saada leivistä riittävän korkeita, vuokaleipä on ratkaisu tähän ongelman...

Kuha-mangoldirullat

Kuha kypsyy mehukkaaksi mangoldin suojassa. Kasvatin ensimmäisen kerran kasvimaallani mangoldia kroatialaisen ystäväni yllyttämänä. Kroatiassa tarjotaan paistetun kalan kanssa voissa haudutettua mangoldia, pinaatin tapaan. Täräytin koko pussillis...

Mascarpone-marjakakku

Kakku kuvattuna alkulähteillään. Heinäkuun 20.päivänä Bertta-mummu teki usein mansikkakakun toisen nimeni nimipäivän kunniaksi, piialle ei nimipäivää tuolloin kalenterissa ollut. Perinteitä kunnioittaen pyöräytin kakun kaikkien piikojen kunniaksi...

Mustikkapiirakat

Tämän vuoden mustikkasato on aivan mahtava! Sillä välin kun pullataikina oli nousemassa, kävin poimimassa piirakoiden täytteeksi mustikat mökin pihapiiristä. Todellista lähiruokaa! Kauliminen ei ole suosikkihommiani, pienet mustikkapiirakat sy...