Tutkittua juttua ruuasta

Ruuan kemia on aina kiehtonut minua: miksi sama raaka-aine muuttaa olomuotoaan eri lämpötiloissa, kuinka happamalla sitruunamehulla saa maidon leikkaantumaan ja erotettua näin juustomassan herasta. Miksi taikinajuurella tehty leipätaikina tuntuu leiv...

Omenainen kääretorttu

Kääretorttu on klassinen kahvipöydän leivonnainen. Se syntyy vähistä tarveaineista nopeasti, pienen harjoittelun jälkeen helposti. Täytteeksi sopivat marja- ja hedelmäsoseet, hillot sekä kerma- ja voivaahdot. Suklaatortun taikinaan lisätään ruoka...

Parasta poroa!

Savolaisvitsi kertoo isännästä, joka ohjeisti renkimiestä ennen ruokailua: "mie syön parasta, syö sie varista". Padassa kypsyy porokin lempeästi, matalassa lämpötilassa ei kypsymisajan kanssa ole niin nokonuukaa. Padassa hiljaa haudutettu ruoka o...

Nauhapastaa, mustekalaa ja katkarapuja

Höyryävä pasta on yksin kertaisesti hyvää! Pastaruoka on kiireisen arjen pelastaja! Tuorepastan veivaaminen on rentouttavaa, mutta työpäivän jälkeen on kiitollinen valmispastasta, tuoreesta tai kuivatusta. Oikeaoppisesti keitetyssä pastassa on vi...