Mansikkaherkkuja nyt!

Mansikat ovat täällä, pulleina ja punaisina, ihanan aromaattisina. Ensimmäiset maistuvat ihan sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa, mutta niistä saa monenlaista herkkua jalostettua. Kotimaisia, puhtaita marjoja kannattaa panna pakkaseenkin tal...

Mausteinen tiikerirapurisotto

    4 dl risottoriisiä 1 litra kuumaa kasvislientä 3/4  dl oliiviöljyä 8 kokonaista kardemumman siementä 6 kaffirlimen lehteä 1 limen raastettu kuori ja mehu peukalon puolikkaan kokoinen pala inkivääriä kuorittun...

Mintunraikas suklaakakku

Tämän kakun syntyhistoriassa avainhenkilöt ovat olleet lapsenlapseni Pinja, Minttu ja Hilla. Kasvimaalla minttu rehottaa viileästä alkukesästä huolimatta täydellä voimalla, tuore minttu sopii erinomaisesti jälkiruokien ja leivonnaisten maistamise...

Kepeät juhannusherkut

Juhannuksena ei ole pakko syödä nuotiomakkaraa, ellei välttämättä halua. Mikäli ilmat tästä lämpenevät, on kevyt salaattiateria hyvä vaihtoehto. Ruokaisan kalasalaatin voi tehdä etukäteen jääkaappiin maustumaan, basilikatomaatit ja sinappimuikut ...

Villiyrttiohukaiset

Alkukesästä ojanpientareilta voi poimia ilmaista ruokaa mielin määrin. Nuoret nokkoset ja horsmat on helppo tunnistaa, alas leikatuista nokkspuskista voi kerätä satoa läpi kesän. Metsätontilla vaalin vadelmapuskan kylkiäisenä tullutta nokkosta ku...