Uusia ideoita kotijäätelöön

Ruotsalainen Elisabeth Johansson on yksi suosikeistani jälkiruokakirjojen saralla. Kesän jäätelösesonkia varten on suomennettu Johanssonin monipuolinen jäätelökirja Jäätelö.Kotitekoista jäätelöä, sorbetteja, paletoja sekä muita jäisiä herkkuja (Suome...

Punajuuri-makkarakeitto

Soppaa ja sielunhoitoa samalla lautasella! Makkaralla höystetty keitto on tuhtia talviruokaa. Kotimaiset juurekset ovat vielä kevättalvella erinomaisessa kunnossa, lyövät laudalta pakastevihannekset. Mikä parasta, juurekset, sipulit ja perunat ov...

Savukalasalaatti

Savukalasalaattia pikkunälkään! Tähän aikaan vuodesta tuoreiden salaattivihannesten hankkiminen on työlästä, lähikaupan kurkut ja tomaatit näyttävät surkeilta, ruukkusalaatit kelmeiltä. Niinpä lähdin makumatkalle kultaiselle 1980-luvulle, jolloin...

Blinejä perinteisellä tyylillä

Mäti, sipuli ja smetana täydellistävät blininautinnon. Blinit tarkoittavat meille suomalaisille nimenomaan tattarijauhoista tehtyjä, hiivalla kohotettuja ohukaisia. Venäläisessä keittiössä erilaisia ohukaisia ja lettuja on suuri määrä, niitä tehd...