Ruusuinen suklaakakku

Ruusut tekevät tästä kakusta pöydän kaunistuksen, toki sen voi koristella esimerkiksi  kirsikoilla tai  sesongin marjoilla. Aprikoosihillon sijaan täytteeksi voi käyttää kirsikkahilloa tai kevyesti sokeroituja, murskattuja vadelmia. Mantelijauhe t...

Värikäs lohisalaatti

Värikäs salaatti on erinomainen lounas tai iltapala, jota voi täydentää nälkäasteen mukaan leivällä tai patongilla. Salaatissa edellisen päivän tähteet saavat uuden elämän, salaattiin voi yhdistää ennakkoluulottomasti lähes mitä vain mieluisia raaka-...

Saako ruoalla leikkiä?

Kyllä saa, kunhan syö lelut lopuksi! Idean näihin duplo-palikoiden näköisiin leivoksiin olen lainannut ruotsalaisesta leivontalehdestä, mutta  muokkasin reseptin vegaaniseksi, niin se sopii mahdollisimman monelle vappuherkuksi. Suklaiset duplo-lei...

Tempehiä ja nuudeleita

Naapuriin avatun huikean hyvän  aasialaisen marketin myötä olen kokeillut uusia raaka-aineita kuin tutkimusmatkailija. Paksoi on ollut aikaisemmin loppukesän herkkuja, mikä kirpat ovat jättäneet sen kasvimaalla rauhaan. Nyt sitä saa kohtuullisella hi...

Punavihreät pikkupalat

Viikonlopun kunniaksi voi vaikka vähän hienostella: iltapalaksi näpertelin punavihreitä pikkupaloja. Arkiset ainekset pukeutuvat hilpeään juhla-asuun, voi kuvitella olevansa paremmillakin kokkareilla näitä napsiessa. Pikkupalojen alla on kylmää ka...

Paras suklaakakku?

Maanantaina olin kakkukeikalla Oulun Musiikkijuhlien Kokkeja&Koteja-sarjan konsertissa, joka pidettiin Piispantalolla. Teemana oli ranskalainen sokerileipuritaide, tarjolla oli perinteisiä herkkuja: vaniljaista flan-torttua mansikkakastikkeen ker...

Makoiset marengit

Marengit ovat helppoja valmistaa edullisista raaka-aineista. Niitä voi syödä ihan sellaisinaan, käyttää koristeina kakuissa tai lisukkeena jälkiruoissa. Mikä parasta, marengit ovat luontaisesti gluteenittomia ja ne onnistuvat myös vegaanisina agua fa...